Regisztráció és bejelentkezés
Bejelentkezés
Avatar
Még nem regisztrált?

Legyen tagja közösségünknek!
Az alábbi linken választhat a csatlakozási lehetőségek közül.

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználónév

Emlékezzen rám

II. Jótékonysági MikuLÁSS futás

2014. december 07. Margitsziget

mikulasss12013. decemberében rendezték meg első alkalommal ezt a rendezvényt. Nem várt, nagy sikerrel. Bár akkor gondok voltak a szervezéssel, nem az Ő részük, hanem a főváros részéről. Terület használat, helyiség bérleti díj. Ez azért is volt érdekes, mert szerintem jótékony célra ingyen kellett volna odaadni a MAC stadionját. Azt is kevesen tudják, hogy egy vakvezető kutya kiképzése 1,5 millió forint és ez mennyit jelent egy nem látó embernek. Ugyanakkor a központi költségvetés nem biztosít forrásokat kellő mértékben ehhez a fontos tevékenységhez. E rendezvény célja pedig az volt akkor és most is, hogy a résztvevők anyagi segítséget adjanak a látássérült személyek mindennapi életéhez.

Családi rendezvény. Ezt nyugodtan mondhatom, írhatom. Sok-sok lelkes fiatal és idősebb segítő, akik biztosították a rendezvényt lelkesen. A befutócsomagot és az érmet a támogató adták össze most vasárnapra. A frissítők, így a sütemények, zsíros kenyér, tea, forralt bor pedig egyéni adományokból állt össze.

mikulasss3A családias légkör hangulatossá tette az egész rendezvényt elejétől a végéig. Az időjárás viszont sajnos nem volt túl kegyes és ez enyhe kifejezés. Emlékekként még él, hogy decemberben hideg van és hó esik, mert tél van és jönnek az ünnepek és mindenki a Piramis együttes örök dalára az Ajándékra gondol, mert azt ismeri fiatal és öreg egyaránt. De, sajnos nálunk eső esett, a hideg meg volt. rengeteg eső végig a 2 körön, összesen 11,4 km volt a táv, mert a center pályán is futni kellett a stadionban.

A táv 1 vagy 2 sziget kör volt. A bemelegítés után néhány "celeb" is útnak indult. Volt, aki látássérült futóval. Egy volt mindenkiben hasonló, hogy a rendezvény hivatalos mikulás sapkájában csengővel kellett futni.

A szigeten több helyen buzdítottak látássérültek, frissítő az első kör végén volt. Dacolva az elemekkel egy nagyon jó időt sikerült szaladni, bár a tömeg miatt az elején nem lehetett haladni. A szigeten a futópálya felújításával vagyis igazából annak csak a nyomaival sikerült találkozni. Az első max 2 km van kész. Azt sem lehet mondani, hogy első osztályú lenne, mert már megáll rajta több helyen a víz. Fogalmazhatnék úgyis, hogy a Margitsziget nyomokban felújított futópályát tartalmaz. Olyan a látvány, mint a választási kampány részeként látható ígéret, ami csak ígéret marad, mert munkás, munkavégzésre utaló jelek nincsenek. Most valóban esik az eső és nem is lehet a pályát csinálni, de hosszú hónapok alatt már nem itt kellene tartani. Nyoma sincs fejlődésnek Ez magánvélemény, aki nem hiszi el, sétáljon arra és meglátja. Ettől függetlenül futni kellett és jól esett.

mikulasss2A célba beérkezvén pedig gyorsan megkóstoltam a forralt bort, amely Paksról érkezett. A mester most is nagyon jót főzött, akárcsak tavaly. Majd néhány szelet zsíros kenyér, mert a reggeli előtte kimaradt és egy kis süti.

Ezután, pedig szembesülés a valósággal, hogy az öltözőket nem engedik használni. Hiába, a városvezetés nagyon támogató. Így koedukált öltözővé vált a MAC előtere.

Ettől független a futás öröm és élmény. Nekünk a rendezésről a szervezőkről csak pozitív élmény maradt, köszönjük és jövőre is ott leszünk, akkor már egy vak futóval közösen. A rajtot igaz kicsit át kell szervezni, mert ennyi embert egyszerre elindítani ilyen kis helyen már egyáltalán nem egyszerű. Nagyon tetszett az is, hogy sok fiatal volt jelen és álltak a jó ügy mellé. LÁSS (Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete), ha valaki majd annak idején az adójának egy százalékával segíteni szeretne.

1 hozzászólás

  • Hozzászólás hivatkozás Dányi Hajnal hétfő, 15 december 2014 09:31 Írta: Dányi Hajnal

    A lelátón lévő fűtött, tiszta, zuhanyzós női és férfi öltözőket lehetett használni! Ki is volt táblázva és a helyszínrajzon is jelölve volt. Aki akarta, megtalálta :)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Weboldalunk sütiket használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.