Regisztráció és bejelentkezés
Bejelentkezés
Avatar
Még nem regisztrált?

Legyen tagja közösségünknek!
Az alábbi linken választhat a csatlakozási lehetőségek közül.

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználónév

Emlékezzen rám

9. Intersport terepfutás 2016. november 05.

Életem második terepfutó versenye volt ez, korábban Móron futottam, de tudtam ez más lesz. Több cél lebegett előttem. Egy részt szeptemberben kiszálltam a Wizz Airen és kellett ez a félmaraton a félmaratonmánia éremhez. Másodrészt félős volt, mert sokan tudják ez nem egy könnyű terep, mi is bejártuk már minden évben ennek a rendezvénynek a túráin és a pályát még 3,5 km-el meg is toldották, hogy meglegyen a félmaratoni pálya. Nem sejtettük, hogy a toldás is kegyetlen terep lesz.
A rajtcsomagot korábban felvettem, így azzal nem volt gond. Idejében megérkeztünk, hogy legyen parkoló is, ez is sikerült. Viszont a rajt előtt hosszú tömegben 40 percet vártam a WC-re és majdnem nem jutottunk ki az épületből, szembe forgalomban helyszíni nevezők és túrázók, mi pedig ki szerettünk volna jutni, picit lincs hangulat, feszültség és kaotika. Igen, a rendezvény kinőtte a helyszínt. Legalábbis az iskola épületét és pár dolgot majd újra kell gondolni. De azt is el kell mondani, hogy további negatívumot nem tudok leírni és gondolom a helyszíni nevezői létszám zavart be, mert többen lettünk, mint gondolták.
A rajt a csillaghegyi iskola melletti utcából történt, Péter Attila az egész rendezvényen jó formában volt, jó hangulatot csinált. Nagyon sokan voltunk, hamar elrajtoltunk és indulás felfelé, de a terep hamar szűk lett ennyi embernek és negyed órát vártunk egy-egy lépcsőnél, ez nyilván a célidőnél látszik, hiszen a terephez tervezett célidőhöz képest egy órával később értem be. Nincs akkora áteresztő képesség, mint ahányan voltunk.
A pálya egyébként változatos, hol föld, hol mészkő amely kevésbé kellemes a lábnak. Nagy emelkedőt néhol gyalog is kevésbé járható útvonal, a természet eróziója végi a munkáját. Így felfelé előfordult bőven, hogy a futó mozdulat gyaloglássá változott.
A környezet festői és még nem járt itt, el kell mennie, aki meg volt, az úgyis visszamegy. A korábbi útvonal toldása fenyvesbe vezetett és gombász énem is elbújt, csodás gombákat találtam, de futni kellett, kosár meg nem is volt nálam. A szokásos egri vár rom, itt forgatták a legendás filmet jó frissítő pont volt és látványosra sikerült ismét a bemutató.
Innen kicsit könnyebb terep, majd emelkedő és az első és negyedik ellenőrző pontunkon találtuk magunkat még 5 km, de már lefelé.
Nekem tanulságul szolgál, hogy terepre nem ártana egy terepfutó cipő. A Spar maraton után már írtam, hogy Brooks cipőm megadta magát, de most mégis abban voltam. A mészkő teljesen szétverte a lábamat olyan izomlázam lett, amilyent soha nem éreztem. Ettől független a célba érkezve az egyedi tervezés csodás érem feledtette velem a dolgokat és végre megkaptam a félmaratonmániát. Utólag is csak egy jó bulira emlékszem egy remek rendezésre, sok futóbarátra és szép környezetre a célban a zsíros kenyérre. Bennem maradt, hogy vissza fogok jönni még és még és még. A rendezvény kezdeti gondjait remélem orvosolják és biztos is vagyok benne, így jöjjön egy értékelés, amelyet mi éltünk meg.  Forrás: Petőcz Ferenc
(1 rossz-10 legjobb)

Rendezés:10
Rajtcsomag:5
Póló:8
Érem: 10
Frissítés: 10
Befutócsomag: 7
Mellékhelyiségek elérhetősége: 1
Hangulat: 10

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Weboldalunk sütiket használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.