Regisztráció és bejelentkezés
Bejelentkezés
Avatar
Még nem regisztrált?

Legyen tagja közösségünknek!
Az alábbi linken választhat a csatlakozási lehetőségek közül.

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználónév

Emlékezzen rám

Halloween Run Budapest, 2015. november 07.

     

kép1BBU. Ultrafutók között ismerősen cseng ez a három betű. BBU-Bécs-Budapest-Ultramaraton. Sajnálatos dolog, hogy idén elmaradt ez a rendezvény, csak a félmaratoni táv került megrendezésre. BBU az iroda neve is, amely a legendás versenyen kívül számos egyéb sportrendezvényt, futóversenyt szervez. Az egyik ilyen rendezvény volt az idén első alkalommal megrendezett Halloween Run. A szervezők időmérést rövid és középtávot, gyermektávokat, egyedi érmet, egyedi technikai futómezt és természetesen a rettegés élményét ígérték Halloween alkalmából. Ezenfelül tombola is volt, valamint a jelmezben érkezők plusz tombolát is kaptak. A különböző távokra közel ezer futó nevezett.


kép3A rendezvény helyszíne a Dreher sörgyár egykori elhagyott gyártelepe és Kőbánya alatt az egykori bánya visszamaradt barlangrendszerében került sor. A barlangrendszer helyenként többszintes, közel 30 km a hossza és sokan nem tudják, de ez a része Budapestnek magasabban van, mint a Gellért-hegy, a barlangban mészkő bányászat folyt, több ér van benne kiváló minőségű lágy vízzel, amelyből a 2000-es évekbeli tulajdonos váltásig főzték a Dreher sört. Szerintem jobb minőségű is volt, de a dél-afrikai tulajdonos váltott. Ezenfelül ebből a mészkőből épültek Budapest belvárosának emblematikus épületei is, különlegessége a vízáteresztő képessége, amely dunai áradásoknál volt fontos.
A futóversenyről. Nem igazán verseny volt, inkább futókarnevál. Elsőnek a kicsik futottak, majd a rövidebb távon 3,5 km-en. Mire besötétedett igazán kísértetiessé vált a hely a köztéri részeken csak mécsesek, töklámpások és alkalmi tűzfészkek adtak világítást. 10,5 km-en kettő futam volt és a rajtok is szakaszosan történtek tekintve, hogy a helyszínen tömegrajtot a megfelelő áteresztő képesség hiányában nem lehetett indítani. Magam is jelmezben Drakulának öltözve futottam, nem gondoltam volna, hogy ennyire népszerű lesz a jelmezem.
A rajt után viszonylag hamar lefutottunk a bányába, ahol 2,6 km kerengő volt. Megfogadtam a rendezők javaslatát, mindenhol jól megnéztem a díszleteket. Már az első szoba végén a túlvilági zenekar koncertjébe szaladtam, de volt temetői szoba, volt temetői mécsesekkel megvilágított helyiség, kísértet szoba, táncoló csontvázakkal teli diszkó és sok-sok apró látványosság. Frissítés minden körben a célkapunál, mert egy kör 3,5 km volt. A célba tényleg egyedi az alkalomra készült érem várt és az esemény pólója is jól sikerült. A célba érkezést követően kifogyhatatlan frissítés és gyümölcs tál várt. A tombolán pedig sikerült nyerni egy VIP kártyát az egyik üzletközpont fitnesz termébe.
Ez az este számomra azt bizonyította, hogy alacsony költségvetésből is lehet minőségi szolgáltatás nyújtani és a futókért tenni, nem csak a nyereségre gondolni. Végig lelkes fiatal kisegítő stáb dolgozott a főszervező mellett, élményekkel gazdagodtunk, új ismerősöket szereztünk és már várjuk a következő éve versenyt. forrás: Petőcz Ferenc

 

kép2

 

 

 

 

 

 

 

A

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Weboldalunk sütiket használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.