Regisztráció és bejelentkezés
Bejelentkezés
Avatar
Még nem regisztrált?

Legyen tagja közösségünknek!
Az alábbi linken választhat a csatlakozási lehetőségek közül.

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználónév

Emlékezzen rám

Kakukhegy Túrasorozat Budai-hegység teljesítménytúrák 2015.

 A Sarokkő Szabadidő Kulturális SE túrái elválaszthatatlan részei a Budapest Kupa teljesítménytúra sorozatnak. Mindennek köszönhetően tavaly első alkalommal került sor a nagy sorozaton belül a Kaukkhegy túrasorozat kiírására. Sajnos mi akkor csak a végén értesültünk arról, hogy van ilyen. A nagy siker miatt idén is kiírták az eseményeket, így nem volt kérdés indulunk-e.


Az első túra még május elején volt a vihar verte hegyekben, kellően nehéz terepen. Ekkor velünk tartott Fóris Norbert vak sporttársunk is, sajnos neki egyéb okok miatt nem volt lehetősége végig menni az egész sorozaton, de reméljük, hogy jövőre sikerül teljesíteni neki is.
A második állomás és a harmadik állomás is éjszakai túra volt. Kellemetlen fullasztó meleg éjszak az erdőben levegő után kapkodva erős hullámvasutazás. Érdekes élmény éjjel az erdőben közlekedni, néhány vicces ember még a turistajelzéseket is eltünteti, de mindig sikerült eltévedés nélkül időben célba érkezni.
A 4. állomás szombaton volt. Hihetetlen mennyiségű eső csapott le ránk. Víz folyt minden honnan. Vittük magunkkal a kutyát is, nem maradt rajta fehér szín a végére. A ruhánk, cipőnk szétázott, vízfolyás, emelkedő agyagos földben és lejtő, amelyen csúszás. Mindezt sikerült elesés nélkül megcsinálni. A célban a szokásos oklevél, kitűző, zsíros kenyér, tea és persze a várt érem a sorozat teljesítéséért. A hangulat is remek volt a vert sereg kinézet ellenére.
A sorozat lényeg abban állt, hogy 4 túrát kellet teljesíteni az 5-ből. A nagy érdeklődésre tekintettel az 5. állomás megelőzte az utolsó ez egy JOKER túra volt, hogy mindenki tudja igazítani, hogy biztos lehessen a teljesítés.
Jövőre velük újra a hegyekben csodáljuk majd a természetet.

kakukkhegy 1

 

Forrás:Petőcz ferenc

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Weboldalunk sütiket használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.