Regisztráció és bejelentkezés
Bejelentkezés
Avatar
Még nem regisztrált?

Legyen tagja közösségünknek!
Az alábbi linken választhat a csatlakozási lehetőségek közül.

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználónév

Emlékezzen rám

BEFITRUN 2015 Budapest, augusztus 23.

Budapest 2. alkalommal adott helyt az Ironman legendás versenysorozatnak. Nem véletlenül, hogy idén még nagyobb sikerrel, mint tavaly. Tavaly a pesti kapta a legjobb verseny címet. Az Ironman családi rendezvény volt. Mindenki a három nap alatt találhatott magának valót. Kezdetnek volt az 5.i50 névre keresztelt 1 km úszás, 40 km kerékpár és 10 km futás. Másnap volt a fő attrakció a 70.3 1,9 km úszás, 90 km kerékpár és 21 km futás. Nem akármilyen teljesítmény ezt megcsinálni, így respect minden teljesítőnek. Szerettem volna részese lenni az eseménynek, szerencsés is voltam, hiszen az utolsó napra akadtak az igazi családi programok.

 Volt Irongirl futás 10 km-en közel 2000 szép hölgy futott, volt Ironkids a gyerekeknek és gyerek-szülő futás, volt jótékonysági séta, rengeteg kiállító és szép idő és jó hangulat valamint a BEFITRUN. A Befitrun a túlsúlyos férfiak és nők futóversenye, szerintem rövidke távon, 5 km-en. Neveztem, mert a kilóim még jól érzék magukat rajtam, de ez a rendezvény valójában arról szólt, hogy segítsen rávenni magát azoknak is a sportra, akik eddig még nem tettek semmit, nem mozogtak, mozognak. Így néhány igazán súlyos sporival is találkoztam, és becsülettel le is tolták a távot. A versenyben bár nem volt az, részt jó néhány nem túlsúlyos futótárs is, ezzel emelve a mezőny színvonalát.

Eredetileg vak sportoló társammal futottam volna, volt már közös futás egyetlen alkalommal, de az rávilágított arra, hogy ez más műfaj, mint a túra, másként kell figyelni, reagálni a dolgokra és tapasztaltam, hogy egy versenyre közös sok-sok felkészítő futáson keresztül vezet az út. Nos, ezek a felkészítő edzések teljesen elmaradtak nem az én hibámból, így a közös versenyzés most elmaradt, de első a biztonság és egészség, lesz még lehetőség futni. Szerencsére Norbi talált magának kísérőt és így le tudták tolni a távot.

A futás előtt be volt borulva Budapesten, mire a rajthoz értem az ellenség is előkerült. No, nem a napfény, hanem a hőmérséklet volt magas. Közel 33 fok, így az aszfalt is fűtött rendesen. A rajt remek hangulatban a Kopaszi gátnál, onnan kicsi lejtő a rakpartra és haladhattunk előre túl egy picit a Petőfi hídon és fordító, kb 3,2 kilométernél gazdag frissítés, aztán pici emelkedés, majd ki a Budafoki útra és fordító vissza a Kopaszi gáthoz. A Kopaszi gátnál, hogy meglegyen a teljes táv volt egy pici meglepetés kör és máris bent voltunk a lelkes közönség előtt a célban és meg kell hagyni, nagyra tartok sok-sok bemondót a sportrendezvényeken, de itt nagyon kitett magáért a rendező gárda, nagyszerű hangulatot varázsolva. Megkaptuk az érmet, ami az egyik legszebb azok közül, amelyet eddig kaptam.

Jó rendezvény volt, amelyre visszamegyek legközelebb is, de jó lenne, ha már kisebb hassal. Kedvcsinálónak is jó volt, alkalomadtán, ha időm engedi és persze lesz keret egy jó bringára, akkor a rövidtávnak az 5i50-nek is neki fogok vágni.

ééééé

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Weboldalunk sütiket használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.