Regisztráció és bejelentkezés
Bejelentkezés
Avatar
Még nem regisztrált?

Legyen tagja közösségünknek!
Az alábbi linken választhat a csatlakozási lehetőségek közül.

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználónév

Emlékezzen rám

11 éve az EU-ban Magyarország 11 km futás a nagy rendezői baki parádé 2015. május 09. szombat, Budapest

11 éve csatlakozott hazánk az Európai Unióhoz. Magam is EU párti vagyok, hogy ez bölcs gondolat vagy sem nem tudom, de belső meggyőződésemből fakad hitem. Azt is tudom, aki EU ellenes, neki is belső rügyből fakad véleménye. A többi pedig a mai hazai politikai elit erősen megosztó viselkedéséből ered. Vallom, hogy az emberiség csak közös összefogással és akarattal képes fent maradni ezen a bolygón és leküzdeni a környezetszennyezésből eredő élettér csökkenést. Ez olyan összefogást jelent számomra, mint ahogy elvárt lenne honfitársainktól az, hogy segítsük egymást, megőrizzük kultúránkat. Vallom, hogy ezen összefogás egyik eszköze lehet az EU és attól még maradhat saját kultúránk, mert sok esetben a saját dolgainkat nem kívülről, hanem belülről sorvasztották, sorvasztják el. EU ügyben majd az utókor lesz ítésze, a jelennek. E kitérő után térjünk vissza a sportra, mivel ez az oldal erről szól.

11 év EU 11 km szólt a versenykiírás, amelyet a kormányzat és az EU közösen támogatott és rendezett. A nevezés ingyenes volt, csak a létszámkorlát volt akadály. Mi az elején nevezetünk erre az eseményre, az elsőre tavaly került sor. A célban érem várt mindenkit és egyedi rajtszámot és pólót kaptunk. Kezdem is ezzel a baki parádét. Meghirdették a rajtszám előzetes felvételét, szerencsém, mindent megkaptam rendben. Azóta tudom, ez szerencse volt, mert sokan nem kaptak pólót, mert az egyen méretben készült.

2, Sikerült időben leadni a csomagjainkat, mert korán kimentünk a Margitszigetre. A rajt mégis csúszott közel negyedórát a nagy melegben, mert nem volt rendesen megszervezve a 4000 indulónak a csomagok leadása. Aki ismeri a Margitszigeten az MAC központot, az tudja, hogy egyszerre egy kicsiny ajtón bejutni ennyi embernek egy előcsarnokba lehetetlen küldetés.

3, Rajt, elindul a mezőny, a hangulat csodás, végig az, a futókkal semmi baj a pálya is ok lenne, de az első 400 méteren egyszerre kettő ember fér el egymás mellett.

A pálya innentől fogva érint 11 olyan helyet, amelyet EU forrásból építettek. Nem túlzás azt állítani, hogy a város legszebb pontjain haladunk.

4, A budai rakpartról az Erzsébet hídnál torlódunk fel újból. Jól megy a futás, a héten eleve jól ment, szerencsére. De nem vagyok olyan gyors, hogy a torlódás elejére lehessen menni. Gyalog lehet haladni két percet, mivel útfelújítás, járdára terelés a befizetendő adó elkerülése miatt és nincs lehetőség futásra a sok ember között. A mezőny közepén vagyok. Majd 6 km után végre frissítő pont. Elfogyott a víz, a mezőny fele még utánam. Korrekt. Majd beengednek egy buszt és meg egyet, tehát várunk és újra futunk. Sajnálatosan rosszul lesz egy kislány, őt átadom a rendezőknek és haladás tovább.

5, Azt ígérték egy sáv mienk lesz a Margit-hídon. Sajnos, nem mondták mikor és hol. A gyalogosokat, babakocsikat és bicikliseket kerülgeti a mezőny, néha meg-meg állva.

6, A célban elfogy az érem, majd hoznak újra, aztán rosszul szervezett befutócsomag átadás. Végül kint vagyok. Gondoltam csinálunk egy-két fényképet a rendezvényről. De ezt is csak gondolom.

7. 11:30-kor a Margit-híd közelében sorban állok a dolgaimért. 12:00 a szervező érzi a bajt, hoznak ásványvizet, haladtam már előre 15 métert. 12:30 újabb ásványvíz, már csak 100 méter a csomagom 13:00 megint ásványvíz, bontják a díszleteket. 13:15, fényképezőgép, képek, kölcsön EU zászló. Eleve nem volt sem magyar, sem EU zászló egy ilyen rendezvényen.

Felemásként éltem meg a dolgot, a futás jó volt, jól ment, a futók szépek és aranyosak voltak, de többet vár el az ember egy ilyen szervező irodától.

Viszont ne csak a rosszra emlékezzünk, az Európa nap rendezvényeit érdemes volt végig nézni, lehetett játszani, nyerni. Színvonalas volt az egész kísérő rendezvény, így arra nincs panasz. De poénként le kell írni, mert megtörtént. A rendezvény közepén kb 40 percre elment az áram. Most ez olyan európai vagy magyar?

Forrás: Petőcz Ferenc 

 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Weboldalunk sütiket használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.