Regisztráció és bejelentkezés
Bejelentkezés
Avatar
Még nem regisztrált?

Legyen tagja közösségünknek!
Az alábbi linken választhat a csatlakozási lehetőségek közül.

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználónév

Emlékezzen rám

Fuss Vissza a Jövőbe a végtelenbe és a jövőbe (8.alkalom)

Vissza a jövőbe2015. március 29. Budapest 01:00 óra Városliget

Van egy filmtrilógia, amelyet mindannyian ismerünk, a Vissza a Jövőbe. Ennek apropóján az éves kötelező óraállítások alkalmával buli futás helyszínévé válik a budapesti Időkerék és a belváros.
Akad egy lelkes rendező gárda, akik a filmnek emléket állítva évekkel ezelőtt jelmezbe öltözve ezeken a napokon futottak egyet és mosolyt csaltak az emberek arcára. Ha már jelmez, akkor volt jelmezverseny is.

Mostanra igencsak komoly rendezvénnyé nőtte ki magát, hiszen a viszonylag lehetetlen éjszaka 01:00 órai kezdettel nem éppen optimális egy-egy nagyobb esemény megtartására, de közel 200 futó mindig kapható volt egy jó kis bulira.

Idén ez már a 8. alkalom volt, míg mi csak első alkalommal vágtunk a lángoló csíkok között a távnak. Emlékeztek ugye, hogy Marty McFly az autóval milyen csíkot hagyott, mi is jelképesen indult e tűzcsíkok között. Kettő táv volt választható a lényeg az volt, hogy az óraállítás idejére egy órával a rajt után mindenkinek vissza kellet érni a célba. A két csapatnak pedig a város egy pontján összetalálkozni, ez az igazi látványosság is egyben. A két táv kettő különböző tempót is jelentett, egy gyorsabb és egy lassabb, hogy mindenki célba érjen. Akadtak neves támogatók is, akik a rendezvény végén értékes ajándékokat sorsoltak.

A csípős hideg viszont most sokakat távol tartott, hiába jelezték többen a részvételt, fizették ki a jelképes támogató ezrest. Mintegy 100-an voltunk és a rajt előtt a közös fotón nem volt őszinte a mosoly a hideg szél miatt. De miután elindultunk azonnal mosoly funkcióra váltottunk. Végig az Andrássy úton mindenhol hatalmas ováció, taps és sokan pár méter elejéig be is álltak közénk. A minket vezető Micky egér remekül terelte a forgalmat és ötletes jelmezek voltak. A következő alkalommal mi is öltözünk. Jótündér valóban kedves volt mindenkivel és megállt a turistákkal egy-egy fotóra. Érdekesség, hogy a külföldiek sokkal lazábban fogadták a csapatot, mint honfitársaink, sokan pedig döbbenten néztek ránk, honnan ennyi örült, de mindenki kedves volt. Megnéztük a Szent István Bazilikát és a Nyugati pályaudvar környékét, majd rendhagyóan a sínek alatti alagútban zakatoltunk. Egy tiszteletkör a Hősök terén nagyjainknak majd a hangulatos városligetben és irány a rajt/cél hely. Nagy buli volt, ahol egy szép emlékéremmel gazdagodtunk. A tea életet mentett, sokan gondoltuk, hogy ebben az időben egy pohár forralt bor vagy egy kis házi pálinka segítene.

A jelmezverseny elbírálása a futás végén történt, amelyet Jégkirálynőnek öltözött fiatalember nyert meg a közönségnél, vagyis nálunk nagy sikert aratva. Egy csodás gravírozott üvegéremmel lett gazdagabb ezért. Következett a tombola, amelyet a NIKE támogatott, rengeteg futócucc, pólók és fődíjként egy POLAR GPS-s óra került kihúzásra. Persze nem mi nyertük, innen és onnan is körbe húztak minket. Olyan élményekkel távoztunk, amely után tudjuk ide is vissza kell jönni. A családias buli hangulat és futás kombinációja jó volt, remélem legközelebb jobb időben és még többen leszünk. A rendezőknek továbbra is erőt és kitartást, sok sikert.

1 hozzászólás

  • Hozzászólás hivatkozás Marty McFly péntek, 03 április 2015 17:04 Írta: Marty McFly

    Nagyon szépen köszönjük, szuper beszámoló! Várunk titeket ősszel is ;)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Weboldalunk sütiket használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.