Regisztráció és bejelentkezés
Bejelentkezés
Avatar
Még nem regisztrált?

Legyen tagja közösségünknek!
Az alábbi linken választhat a csatlakozási lehetőségek közül.

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználónév

Emlékezzen rám

220 felett a X. Ultrabalatonon. 2016. május 28-29.

csapat5Bizonyára a 220.9 km-ről sokunknak jutott eszébe a Neoton régi slágere, mert az idei jubileumi Ultrabalaton távja pontosan ennyi volt és több mint 220 igazi hős is indult, akik egyéniben teljesítették a távot. Mi csapatban indultunk a Balaton Funok néven.


A mi történetünk tavaly decemberben kezdődött. Egy régi ismerős futó hölgy kezdeményezte a csapatban indulást, majd elkezdtük szervezni a társakat. Eredetileg 5 fővel indultunk volna, de a realitás talaján maradva célszerűbb volt a 6 fővel történő indulás. Később a csapatunk összejövetelein, amikor az egyes szakaszok leosztását terveztük derült csak ki, hogy ez nem csak egy laza futás, verseny, itt kőkemény logisztika is kell. Meg kell tervezni, hogy a váltópontokon mindig ott legyen a váltás és arra az esetre is készülni kell, ha valaki nem bírja tovább valamilyen okból. Ehhez autó, szállás, étkezés. megszervezése is szükséges. Végül a két autóval történő kíséret mellett döntöttünk, ez jó döntésnek bizonyul, míg csapatnak egyik tagja és az Ő ismerőse a futás mellett a kerékpáros kíséretet is ellátta, bár igaz csak a lányok kértek kíséretet én jobban örültem, hogy egyedül mehettem az éjszakában.
Az előkészületek során sok-sok versenyen vettünk részt, miközben szövetkeztünk az UB-ra, addig sajnos a közös edzések elmaradtak, mert Budapest különböző pontjain a szabadidő területén különböző lehetőségekkel rendelkeztünk és már mindenkinek meg volt az előre tervezett befizetett versenye. Ettől függetlenül jól alakultak dolgaink. sikerült néhány támogatót találni, akik költségeink egy részében nagy segítséget adtak, így köztük a Runcard, a Pörkölde, az E-technik, a Szarvas számítástechnika, a Rex-Fontana volt segítségünkre.
A versenyt megelőző este kicsi késéssel, de megérkezett a teljes csapatunk. A tésztapartin elfogyasztott étel után megcsodáltuk a mindig szép Balaton, az Aligai kikötőt, sok-sok képet készítettünk és számba vettük a másnap történéseit. Egy kis grill partit rögtönöztünk a szállást adó kempingben, hogy másnapra meg legyen az energia utánpótlás. A verseny és grillezés közti időszakban alvásról már nem beszélhettünk, mindenki végig izgulta az egész éjszakát és a reggeli 06:05 órakor történő rajt fél 5 körüli ébresztőt jelentett. A rajt előtt még néhány fotó, rajtzónába beállás és indulás, Teri elkezdte az első szakaszt ideális futó időben. A két kocsinak még kiosztottam a szakaszterveket, mindenki elérhetőségét, a szervező által kiadott útvonaltervet. Csapatunk az elő szakaszt nagyon jó idővel teljesítette, összességében 24-25 óra közötti befutó időt vártunk magunktól. Ez reális célkitűzés volt. Balatonalmádiban kezdte Joe barátunk a maga 37 km-es távját, de nem számoltunk a nagy meleggel és amikor a kocsiból láttam a pályát, a tereppel sem igazán. Itt egy óra hossza csúszásba kerültünk, de fejet kell hajtani a teljesítmény előtt, nem kért váltást, viszont a jövendőre nézve megtanultuk, az északi parton mindenki kell egy picit futni, nem lehet ilyen időben ekkora szakaszt ilyen terepen egy embernek adni. András következett Dörgicsétől Badacsonyörsig. A Varga pincészetben egyre idegesebben várakoztunk, hiszen Ő a csapat legjobb futója 4 órás maratont tud futni, de nem érkezett meg a várt időben. A meleg Őt is nagyon megviselte, itt újabb egy óra ment el. Innentől viszont mindenkinek könnyebb dolga volt, a nappali hőség szűnőben volt, a terep pedig lejtésbe kezdett. Én Balatonmáriafürdőn szálltam be a versenybe este 23:00 órakor a magam 31 km-es szakaszával Balatonlelléig. Nagyon kellemes jó tempóval tudtam elindulni az első 18 km pedig jó idővel is ment, pedig benne volt Fonyód a maga kis sunyi emelkedőjével, de nem panaszkodhatok, egy dolog volt fura, hogy a az első 10 km-n nem volt frissítés. A végére a 13 km a korábbi vérnyomás problémák miatt edzés kiesések hiányát hozta, de sikerült javítani még így is a csapat idején, most a célom, hogy július végére egy korrekt félmaratont simán tudjak futni és ez reális elvárás magammal szemben. Annyira megtetszett szakaszom, hogy most is futnék ott nappal is és egy kellemes nyári éjszaka is, a fejlámpára nagy szükség volt, több helyen sötétben kellett menni.
Úgy készültem, hogy a váltásom után lesz kicsi pihenés, de tévedtem, amíg átmentünk Széplakra, szerettem volna az üres tankba benzint, de mindenhol minden kút zárva reggel 6 előtt nincs benzin. Azért ez furcsa volt így előszezon és egy ilyen rendezvény alatt.
Balatonszéplakról Andrásnak jött az utolsó szakasza 8,7 km. Itt hozta a megszokottat, elvégre ideális futóhajnal volt remek hangulattal, 5:20-as kilométerekkel ért Siófokra. Mi elautóztunk a célhoz, ott vártuk be Adriennt, 26 óra:39-el de sikeresen célba értünk, jobb szakasz elosztás mellett a tervezett idő is szavatolt lett volna. Tapasztalatnak jó volt, hiszen eddig egyikünk sem vett részt hasonló rendezvényen és az UB-n sem. Külön köszönet azért, hogy mindenki odatette magát, igazi jó csapatként tettük azt, amire vállalkoztunk, jövőre veletek ugyanott: Pichler Adrienn, Kiss Kinga, Tenyei József, Szabó András és Petőcz Ferenc.

A verseny értékelése: 1: kevésbé tetszik-10 kiváló

A pálya: 10
A pálya nehézsége: 10
Tájékozódási lehetőségek a pályán: 10
Frissítés: 7
Póló: 10
Érem: 9
WC elérhetőség( váltópontok, rajtközpont): 6
Szervezés, rendezés: 10
Rajtcsomag: 10
Ár-érték arány: 10
Befutócsomag: gyakorlatilag nem volt 0

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Weboldalunk sütiket használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.