Nyomtatás

Runners World Run Balatonfüred 2016. április 30.

rwr1A címben nevezett esemény rendezője a budapesti székhellyel rendelkező Balatonman kft és egyben a Maratonman depo bolt. Tavaly ősszel vettem részt első alkalommal rendezvényükön, akkor a Városligetben rendezett NN Family Run futóesten.
Idén elkoptak a cipőim, így aktuálissá vált a futócipő csere. Felkerestem a fent említett boltot, ahol lábdiagnosztikával elemezték a lábam, majd ennek megfelelően közel 15 pár cipőt próbálhattam, a boltban lévő rekortánon. Ettől könnyebb és a bőség miatt mégis nehezebb lett a választás, de pénztárnál egy Brooks Adrenalin GTS 15 már a RUNCARD kedvezmény 10 % igénybevételével került a szatyorba. Végre egy jó elfogadó hely, a cipő pedig jó választás volt.
Ekkor született meg a döntés, hogy az UB csapaton kívül benevezzünk a füredi Runners Wolrd Run verseny félmaratonjára. A versenyen több táv közül is lehetett választani: 6,5 km; 10,5 km; 21.1 km; 42.2 km. A nevezési díjban foglalt tételek is kedvezőek voltak, egyedi technikai póló és érem, befutáskor egy üveg Varga bor, egy D24 alkoholmentes sör, 1 bográcsparti (babgulyás), biztosított útvonal, korlátlan frissítés (sok-sok Biotech gél és ISO ital, gyümölcsök).
A versenyt megelőző este megérkeztünk a helyszínre, hiszen a Balatonon lenni mindig jó, így egy kicsit szippantottunk a tavaszi hűvös időben a tájból egy nagyot.
Szombaton reggel csodás napsütés, ideális idő várt ránk. A rajtot egy közös bemelegítés előzte meg a nap számunkra észlelt egyetlen bakijával, amikor a bemelegítést végző hölgy beállít a tó partra és megkért bennünket, ha látni szeretnénk Őt, akkor forduljunk felé a Duna felé.
Szakaszos rajt volt, így a mezőny nem torlódott be és pólóktól narancssárga kígyóvá változott a kerékpáros út és a Tagore sétány, talán Jókai is örült volna a látványnak. Egy kör 10,5 km volt, frissítés 3,2 km-ként az előre kiírtak szerint, panasz nem volt, a poharak begyűjtés a környezet védelem is tökéletes volt. Sikerült a verseny teljes idejére zárva tartani a 71-es főút egy szakaszát, mégsem szálltak el az égig a nevezési díjak, pedig van ahol szerencsejáték a nevezési díj ugyanezen a szakaszon.
Részemről az első kör remekül ment, de utána gondba kerültem, mert hiába kezelik a vérnyomásom az elmúlt időszak kiszámíthatatlan időjárása rendre felborítja a keringésem és rászánom magam egy kardiológiai kivizsgálásra, új gyógyszer beállításra, mert nem mehet tovább így, hogy tavasszal vérnyomás gondokkal kell futni. Ettől független lassan, de végig mentem és sosem leszek büszke a második körömre. Külön köszönet a Dagadt Köcsögöknek, akik végig szurkoltak és szorítottak nekem a pálya mellett. A pályáról a rendezés első osztályú volta után mégis elégedetten jöttem le, mert megkaptam mindent a versenytől a rendezéstől, ami jó.
A verseny után pedig elmentünk és megettük a bográcsgulyást, köszönjük, nem sajnálták, finom volt, jól esett. A szállásunkra visszatérő úton pedig a nagy melegben még futó maratonistáknak szurkoltunk, hogy mindenki sikeresen vegye az akadályt. A nap jó hangulatban telt és remélem ind az 1500-1600 futó, aki elindult célba ért.

Pálya: 10
Frissítés: 10
Érem: 9
Mellékhelyiségek elérhetősége: 5
Befutócsomag: 10
Póló: 10
Versenyközpont: 10
Rendezés: 10

 

rwr2

forrás: Petőcz Ferenc

 

 

 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned