Regisztráció és bejelentkezés
Bejelentkezés
Avatar
Még nem regisztrált?

Legyen tagja közösségünknek!
Az alábbi linken választhat a csatlakozási lehetőségek közül.

Elfelejtett jelszó - Elfelejtett felhasználónév

Emlékezzen rám

1. ULTRASAVARIA ultra távú egyéni és váltó futóverseny Időpont: 2017. június 30. – július 2. Táv: 192,8 km

 

ultra savaria logo 300RunCard kedvezmény 10% 

Kedves Ultrások!

Köszönettel tartozunk nektek, hogy megtiszteltek bennünk az első Ultrasavaria ultra maratoni futóversenyen. Alázatos és emberfeletti munkavégzéseteket és kivételes mentális energiátokat talán ép ésszel fel sem foghatjuk, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy egy színvonalas, embert próbáló, és egyben felejthetetlen élményben legyen részetek. Értetek vagyunk, sok-sok évig szeretnénk veletek és nektek értéket adni versenyeink által, és ezért mindent meg fogunk tenni. Várunk bennetek!

Tengermély tisztelettel,

Bordohányi Balázs és Horváth Adrián

 Verseny neve: I. ULTRASAVARIA ultra távú egyéni és váltó futóverseny
Verseny célja: A futáskultúrát egy új versennyel népszerűsíteni, hagyományőrző céllal megismertetni a futókkal Vas-megye természeti értékeit, annak kultúráját és adottságait, különös tekintettel a megyeszékhelyre és az őrségi régióra.
Időpont: 2017. június 30. – július 2.
Táv: 192,8 km
Útvonal: Szombathely (Parkerdő) – Bucsu – Narda – Vaskeresztes – Pornóapáti – Nárai – Ják – Harasztifalu – Körmend – Pinkaszentkirály – Csákánydoroszló – Gasztony – Rábagyarmat – Magyarlak – Szentgotthárd – Újbalázsfalva – Orfalu – Farkasfa – Szalafő – Őriszentpéter – Nagyrákos – Pankasz – Viszák – Őrimagyarósd – Halogy – Csákánydoroszló – Pinkaszentkirály – Körmend – Harasztifalu – Ják – Szombathely (Újperint) – Szombathely (Parkerdő)
Kategóriák:
Egyéni női/ férfi
Páros női/férfi csapat*
Három- négyfős női/férfi csapat*
5-10 fős női/férfi csapat*
*Amennyiben van férfi csapattag, akkor azt a csapatot a férfiak között értékeljük!
Szintidő: A rajtidőponttól számított 30 óra áll rendelkezésre az összesen 31 etap megtételére. Egyéni indulóknak és csapatoknak egyaránt.
A csapatnevezés leadásánál a várható köridőket is kérjük, mivel ennek az időnek a figyelembevételével állítjuk össze a rajtidőpontokat. A nevezéskor megadott köridőkön május 1-ig lehet módosítani. A verseny honlapján található szakaszkalkulátort, amely segít a pontos köridő kiszámításában. A lassabb csapatokat az elején, a leggyorsabbakat a végén indítjuk el. Az átlagos sebességű csapatokat (akik a mezőny 70 %-át jelentik) a köztes időpontokba osztjuk be úgy, hogy a körön lehetőség szerint ne alakuljanak ki nagy torlódások és dugók. Számítunk rá, hogy segítségünkre lesztek és pontos köridőt adtok meg, hogy mi is pontosan tudjunk tervezni.
A csapatok pontos rajtidejét legkésőbb május 7-én tesszük közzé.
Cél nyitva tartása: 2017. június 30. 16 30 és 2017. július 2. 16:00

Szakaszok és váltópontok: I. ULTRASAVARIA ultra távú egyéni és váltó futóverseny 31 szakaszból áll. A legrövidebb szakasz 3 km, a leghosszabb 14,8 km. Frissítésre a váltópontokon van lehetőség, itt találjátok a mosdókat, WC-ket is.
Frissítés:
Frissítés a váltópontokon lehetséges.
A váltópontokon ásványvíz, sportital, szőlőcukor, banán,vajas kenyér, olívabogyó, gyümölcs befőtt,paradicsom,sajt, édes/sós keksz, sós ropi/mogyoró, mazsola lesz a csapatoknak-egyéni futóknak. Csapatoknál mindig csak az aktuális szakaszt teljesítő versenyző (akinél a chip van) frissíthet.
Az egyéni, páros és 3-4 fős csapatok részére 4 váltóponton külön asztalt állítunk fel ahol meleg ételt biztosítunk és mellé lesz sör,kóla kávé innét csak ők frissíthetnek Ezek a futók/csapatagok a nagyobb létszámú csapatok részére biztosított ellátmányból is fogyaszthatnak.
Kerékpáros kísérő (egyéni/csapat) frissítése az 5-10 fős csapat asztalairól frissíthet
Rajtcsomag tartalma:
rajtszám
US póló
szakasztérképek
karszalag, mely a versenyen és annak rendezvényein való részvételére jogosít (viselése a verseny alatt a futók, kerékpáros kísérő részére kötelező, mivel a karszalag jogosít fel mindenkit a szolgáltatások igénybe vételére).
A rajtcsomagok átvételének időpontja 2017. június 10.-től
az UltraSavaria Kft. irodájában
vagy
2017. június 30. 16:30-tól a start/cél helyszínen (Szombathely Parkerdő) a rajtidőpontig a versenyközpontban lehet átvenni.
Díjazás:
Mindenki, aki a 30 órás szintidőn belül ér a célba szalaggal ellátott egyedi érmet kap.
A szintidőn belül beérkező egyéni indulók névvel ellátott egyéni célszalagot kapnak.
A kategóriák dobogós helyezettjei érmet kapnak, az egyéni női és férfi győztes nevével gravírozott vándorkupát kap.
Időmérés: Chipes regisztrációval, online rendszerrel történik a váltópontokon. A vasúti átkelőknél időjóváírásra van lehetőség, melyet a rendszer kezel.
Orvosi felügyelet: A mezőny felügyeletét mentőszolgálat látja el. A rajtszámon rajta lesz a versenyszervező verseny alatt működő központi száma és a mentőszolgálat elérését biztosító telefonszám is.
Versenyszabályzat: A honlapon megjelenítettek szerinti.
Fotózás: A verseny időtartama alatt készített fotók a versenyt követően elérhetőek lesznek a honlapon és a Facebook oldalunkon. A verseny során készült fotók feltöltésének lehetőségét biztosítjuk.
Kérjük vedd figyelembe (és ha lehet, tartsd is be) a következőket:
A verseny teljes időtartama alatt (és azon kívül is) a szemetet az arra kijelölt helyen dobjátok el. Erre biztosítjuk a megfelelő mennyiségű tárolót a verseny helyszínén.
A verseny útvonala lakott területeken vezet át, főleg az éjszakai etapok alatt a lakók nyugalmát ne zavarjátok hangoskodással. Szeretnék még sokáig élvezni a verseny útvonalán található települések vendégszeretetét...
„Egy csónakban evezünk”, bármennyire is különbözünk első ránézésre. Ezért adjuk meg egymásnak a tiszteletet minden körülmények között, segítsük és bíztassuk futótársainkat, akármilyen erősek vagy gyengék is vagyunk a mezőnyben.
A rendezők, segítők a futókért vannak és mindenben a legjobb tudásuk szerint fogják segíteni a versenyen résztvevőket, viszont ők is emberek (fáradhatnak és tévedhetnek is néha), ezért kezeljük eszerint őket!
Itt mindenki elsősorban magáért fut, de a teljesítmény hajszolása közben ne feledkezzen meg senki sem a fair play szabályaitól, hiszen ezt mindenki elvárja, – de egyben adja is meg futó- és versenytársainak.
A verseny szervezői fenntartják a jogot a programok és a versenykiírás megváltoztatására!

 

 

További információk

  • Megye: Vas
  • Cimke: Hazai terep futórversenyek
Honnan:
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Weboldalunk sütiket használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá